The Netherlands

Stedentrip in eigen land


 

    

Het was een rustig dagje, niet echt mooi weer maar wel aangenaam. We besloten last minute de auto te pakken en ergens naar toe te rijden om toch wat van onze dag te maken en onze bestemming werd Urk. uh Urk? Ja Urk. I know right?

Alle winkels en de meeste locale barretjes en restaurants waren dicht, (het was tenslotte zondag) maar dat kon ons pret niet drukken. Dus het was ook heerlijk rustig op dat moment. Dus wij konden lekker rustig wandelen langs de kade en genieten van het mooie uitzicht de bezienswaardigheden bekijken waaronder de Vuurtoren,  en het Urker vissersmonument.

    


Over Urk

Het is een zeer hechte gemeenschap, is een oud vissersdorpje en de kleinste gemeente in de provincie Flevoland en met hun eigen dialect, het Urkers. Heeft iets meer dan 20.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 11,53 km².

En ben jij weleens in Urk geweest?

-Jared

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *