Italy trip

Rome | Augustus, 2017

 

Mijn eerste blogpost!

Vorige week ging ik weg voor een 4-daagse stedentrip naar Rome, samen met een goede vriend van mij. Rome is een compacte stad,  je zou bijna alle bezienswaardigheden lopend kunnen bezoeken. Wij hebben zeker heel wat kilometers gelopen gedurende ons verblijf. Waar je ook loopt in de binnenstad,  je komt altijd wel uit op een leuk pleintje met gezellige barretjes en restaurantjes.

Wij hebben gedurende 4 dagen veel kunnen zien waaronder het Colosseum en de Trevi fontein. Beiden bezienswaardigheden hebben wij op onze eerste dag bezocht. De tweede dag van onze trip gingen we naar de Piazza di Spagna,  om de Spaanse trappen te bezoeken. Het toppunt van onze citytrip was de Sint-Pietersbasiliek die we op onze derde dag gingen bekijken. De Sint Pietersbasiliek is de op één na grootste basiliek ter wereld. De basiliek is 136 meter hoog, 220 meter lang en 150 meter breed. In 1506 startte de bouw die uiteindelijk meer dan 100 jaar in beslag nam. De kerk is niet alleen heel groot, maar ook rijkelijk versierd. Zodra je binnenkomt wordt je overdonderd door alle pracht en praal. De vloer, de muren, het plafond, niets is overgeslagen. Je weet gewoon niet waar je moet kijken, zodra je binnen bent. In één woord prachtig!

En op onze laatste dag besloten we gewoon wat rond te lopen in de buurt van ons hotel, lekker slenteren door de straten, fotograferen en daarna hadden we nog lekker gegeten op een terrasje, helaas werd het tijd om onze koffers op te halen om richting het vliegveld te vertrekken.

Alles komt een eind. Voor we het wisten zaten we alweer in de vliegtuig terug naar Nederland.

Vier dagen Rome gingen heel snel voorbij. Achteraf hadden we graag een paar dagen langer willen verblijven. Maar vol goede herinneringen kunnen we terugkijken op deze geweldige vakantie!

Ik ga zeker nog een keer terug naar Rome. Er is gewoon veel te veel om te zien.

-Jared

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *